Slik tar du Citrafleet

Ta alltid Citrafleet slik som legen din har ordinert. Hvis tarmen din ikke er helt ren, kan undersøkelsen som du har forberedt deg til måtte gjøres om igjen.

Dose 1: Bland innholdet fra en dosepose i et glass med ca 150 ml kaldt kranvann. Rør i 2-3 minutter. Dersom løsningen blir varm mens du rører i den, vent til den svalner. Når løsningen er ferdig, drikkes den umiddelbart. Løsningen vil se litt grumsete ut.
Dose 2: Skal tas på samme måte som den første dosen.

Hva du kan forvente deg av en behandling

Citrafleet har en kraftig utskyllingseffekt., dette innebærer at du kan forvente hyppige tarmtømminger med løs avføring. Forsikre deg om at du har tilgang til et toalett under hele behandlingen. Det vil kanskje være til hjelp med mykt dopapir og påføring av mykgjørende salve eller vaselin rundt endetarmsåpningen for å redusere lokal irritasjon. For mer informasjon om effekt og bivirkninger, se pakningsvedlegg.

For å unngå uttørking under behandlingen, er det viktig å drikke minst 250 ml vann eller andre klare væsker hver time så lenge tarmtømmingen pågår. Hvis mulig, drikk gjerne mer. Følg din leges anvisning nøye om kosthold i sammenheng med behandlingen. For å lese mer om klare væsker og skånsom kost , se under fliken ”Mat, drikke & Citrafleet”.
CCS Healthcare AB, Box 10054, SE-781 10 Borlänge, Sverige, tlf +46 243 781 00, fax +46 243 23 38 80, info@ccshc.com
Sist oppdatert: 2013.05.15